Packing question and answer (THIS YOU HAVE TO WRITE IN YOUR NOTE BOOK)

Ch-7 packing

Vocabulary Word Meanings
• cocked - tilt something in a particular direction
• superintend - oversee an activity
• perspiration - sweat
• loll - sit in a relaxed , lazy manner
• squashed - crushed something with force
• chaos - confusion
• reigned - ruled
• slammed - closed with force
• light-hearted - carefree
• squirm - wriggle or twist the body from side to side in discomfort
• indignantly - in anger
• stumble - fall over

Answers to Text book questions I Discuss and answer each question in 30-40 words.
1.How many characters are there in the narrative? Name them.
(ANS)There are four characters in the story - Jerome, George, Harris and the dog.
2.Why did the narrator (Jerome) volunteer to do the packing?
(ANS)The narrator volunteered to do packing because he was of the opinion that he was the best at packing. He felt proud of his packing and wanted to show it.
3. How did George and Harris react to this? Did Jerome like their reaction?
(ANS)George and Harris agreed to Jerome, because they wanted to laze around while Jerome would do the packing. Jerome was irritated by their reaction. Nothing irritated him more than seeing other people sitting about doing nothing while he was working.
4. What was Jerome’s real intention when he offered to pack?
(ANS) When Jerome offered to pack, his real intention was to supervise the work and that Harris and George should potter about under his directions. He wanted to show his ability through the supervision.
5. What did Harris say after the bag was shut and strapped? Why do you think he waited till then to ask?
(ANS)After the bag was shut and strapped, Harris mentioned that Jerome had not packed the boots. He had waited till then to ask because he wanted to make Jerome realise his mistake and ridicule his packing skills.
6. What ‘horrible idea’ occurred to Jerome a little later?
(ANS)The ‘horrible idea’ that occurred to Jerome a little later was whether he had packed his toothbrush or not. In the past also whenever Jerome travelled he could never remember if he had packed his toothbrush. This thought haunted him and made his life a misery.
7. Where did Jerome finally find the toothbrush?
(ANS)Jerome finally found the tooth brush inside a boot when he was putting the things back one by one after turning them out of the bag.
8. Why did Jerome have to reopen the packed bag?
(ANS)Jerome had to reopen the packed bag twice owing to his forgetfulness. Once he had to reopen the bag as he had forgotten to pack the boots. The next time, he unpacked when he realised he had packed his spectacles in.
9. What did George and Harris offer to pack and why?
(ANS)George and Harris offered to pack the hampers because it was getting late and they thought that Jerome had taken too much time. They also wanted to show their packing skills to Jerome
II What does Jerome say was Montmorency’s ambition in life? What do you think of Montmorency and why?
(ANS)Montmorency’s ambition in life was to disturb people, to get somebody to stumble over him and be sworn at in the bargain. This the narrator calls as the dog’s conceit. Harry believed that Jerome encouraged him to behave in that manner but the narrator says that a dog like him doesn’t need encouragement. It’s the natural original sin that is born in him that makes him do things like that. Montmorency was a mischievous little dog who loved creating troubles for others. It always made a mess of everything the way most of the pet dogs do while in a playful mood.
Montmorency behaved in the manner that he possibly because whenever he found people busy with their work, he might have felt bored and wanted to get involved. He meant no trouble intentionally.
3.Do you find this story funny? What are the humorous elements in it?
(ANS)This is a really funny story but at the same time it can be from many people’s real life. To start with the language itself is humorous while depicting as mundane an activity.Discovery of toothbrush inside a boot is funny. George stepping on butter is funny incident. The list can go on and on, like Harris sitting on butter, packing of jam over tomato, packing of heavier thing over lighter things which the three friends pack for their trip quite mirthful, but the way the author narrates all the incidents is also entertaining. The first humorous element is that he offered to pack, George and Harris leaves the whole matter to him. Consequently, he has to do packing though his real intention was to boss the job. The second humorous element is that George placed the butter on the chair and Harris sat on it and it stuck at his back. When they searched it for packing it was missing. They walk and walk round the room. At last, George saw it at Harris’s back. The third humorous element is the dog, Montmorency whose behaviour brings its own amount of fun in the story. Even in the end their argument about exact wakeup time is also full of humour.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Extra Question answer of ON KILLING A TREE for exam

PACKING EXTRA QUESTION ANSWER ONLY FOR REFRENCE (DONT HAVE TO WRITE IN YOUR NOTE BOOK )

THE BEGGAR